Vi är Smart

Smart Psykiatri grundar sig i en djup respekt för all den erfarenhet och kompetens som är resultatet av att själv leva med, eller att leva nära någon som har, NPF. Hos oss är man lika mycket värd, oavsett tidigare svårigheter i livet. Du ska känna dig trygg, sedd och respekterad precis för den du är. I varje möte. Med all vår personal.

 

Vi är tillgängliga

Smart Psykiatri har öppet på dagtid. Men vi vet att dina svårigheter inte tar helg eller respekterar dygnets gång. Därför kommer du inom kort att som medlem i Smart Community, kunna ha direktkontakt med din läkare, psykolog, behandlare eller NPF-Mentor direkt i din mobil. Tills dess, om du har akuta problem som inte kan vänta tills vi öppnar ska du alltid vända dig till den psykiatriska akutmottagningen i din region.

chat.png

Vår värdegrund

Vi heter Smart Psykiatri för att vi vet att psykiatri kan organiseras mycket smartare än idag. Alla har rätt till psykiskt välbefinnande och att förverkliga sin unika potential. Vi är en modern, flexibel och patientcentrerad digifysisk vårdgivare och en samarbetspartner till dig på din egen hälsoresa. Vi tror att alla vill, och kan, ta större ansvar för sin egen vårdinsats. Vi vet också att man i perioder kan behöva extra stöd för att klara livets påfrestningar. 

 

Vi tar tillvara på din kompetens och ser kraften hos den enskilda människan och vår gemensamma potential. Tillsammans skapar vi psykologisk motståndskraft och stärkt förmåga till livshantering och självreglering.

 

Våra patienter är vår största resurs och inspiration och för oss står SMART för:

Samarbete

Medmänsklighet

Acceptans

Respekt

Tillgänglighet

Några av våra medarbetare

180619LBSStudio_edited_edited.jpg

Lotta Borg Skoglund

Medicinskt Ledningsansvarig Läkare och grundare 

Martin_edited_edited.jpg

Martin Hammarström

VD och grundare

20200512_114145348_iOS_edited_edited.jpg

Martina Nelson

Leg Psykolog och Psykologiskt ledningsansvarig

1535500025351.jpeg

Andreas Andre

Leg Psykolog

SMART_Kim Einhorn CV bild.jpg

Kim Einhorn

Psykolog och

Projektledare Academic Coach och Smart Mentor

Malin Hazelius

Mottagningssjuksköterska

Maria Norberg foto.jpg

Maria Norberg

Kommunikationsansvarig

Stella Almstedt

Office Manager

Maria Ottander

Ekonomichef

Böcker och publikationer

Fran_duktig_flicka_till_utbrand_kvinna.j

Adhd - från duktig flicka till utbränd kvinna

 

Av Lotta Borg Skoglund

Natur och Kultur 2020

Flickor och kvinnor diagnostiseras i mindre utsträckning än pojkar och män med adhd – det får konsekvenser. Boken varvar fakta och forskning med patientberättelser om hur livet kan se ut med adhd.

 

Läs mer om boken här

Lyssnar_din_tonaring.jpg

Lyssnar din tonåring? Samtal med förändring som mål

Av Liria Ortiz och Lotta Borg Skoglund

Natur och Kultur 2017

Om tonårstiden är stökig och svår – hur kan man prata med sitt barn? Den här boken vänder sig till föräldrar och anhöriga som oroar sig över kommunikationen med de växande barnen.

 

Läs mer om boken här

Lagaffektivt_bemotande.jpg

Lågaffektivt bemötande

Redaktör Axel Chipumbu Havelius Studentlitteratur

En samlingsbok med grundläggande teori om lågaffektivt bemötande för ett bättre bemötande inom skola/förskola, omsorg, och i kontakt med föräldrar. Maria Bühler (Smart Psykiatri) har skrivit kapitlet om föräldrastöd och medverkar i kapitlet om föräldrastöd (med Tina Emet).

Lagaffektiv_bemotande_o_problematisk_sko

Lågaffektivt bemötande och problematisk skolfrånvaro

Av Maria Bühler, Annelie Karlsson & Terese Österholm

Studentlitteratur

Den här boken handlar om en grupp elever som inte orkar gå till skolan och om att det ibland kan finnas bakomliggande neuropsykiatriska sårbarheter. Boken ger redskap för att förstå dessa elever och bemöta dessa elever med ett lågaffektivt förhållningssätt för att hjälpa dem tillbaka till lärande och skolgång. Vi får konkreta tips och verktyg för att både förebygga och återinskola elever med skolfrånvaro.

flickor_m_autism.jpg

Flickor med autism och adhd

av Maria Bühler

Studentlitteratur 2020.

 

I boken presenteras forskning, kliniska erfarenheter och berättelser om flickor med autism och adhd. Historiskt sett har vi ofta missat dessa flickor och boken vill bredda förståelsen av flickors unika symtom och svårigheter. Konkreta verktyg och tips för vuxna som vill underlätta vardagen för dessa flickor presenteras och vi får en ökad förståelse för hur skola, vänskapsrelationer och familjeliv fungerar för flickor med autism och adhd.

Läs mer om boken här

pms.jpg

PMS! Få hjälp med KBT

av Ulrike Braun och Susanna Johansson

Lind & Co 2018

Boken ”PMS- Få hjälp med KBT” förmedlar kunskap utifrån modern psykologisk forskning om KBT för PMS/PMDS och presenterar övningar och metoder som kan användas som självhjälp för de personer som varje månad lider av PMS/PMDS. Den har tagits emot väl som en av de ytterst få svenska titlar om PMS/PMDS och som den enda i nuläget som utgår helt ifrån studier och behandlingsmetoder med bevisad effekt. Boken används idag även av en del psykologer som behandlingsmanual tillsammans med klienter. 

Läs mer om boken här