BG1.jpg

Blogg

Få känna tacksamhet. Bli tryggare och starkare.

Gästkrönika av Melanie Mohlkert som lever med adhd och berättar om vad SMART-Mentor betyder för henne. Sofia Ledarp är Melanies mentor och du kan läsa Sofias inlägg härJag kan bara kort och gott säga att det är ovärderligt att ha en person med mer livserfarenhet och som har levt ett liv som jag själv har framför mig, en person med samma sårbarheter och styrkor. En förebild och vän som jag kan vända mig till när min icke befintliga magkänsla gör det omöjligt för mig att ta vettiga beslut. När huvudet svämmar över och jag ifrågasätter om jag någonsin kommer ta mig ur stormen som gång på gång återkommer, oavsett hur mycket jag kämpar med att inte hamna där när himlen är blå. Då vet hon vad jag behöver höra och jag kan känna extra tillit till hennes ord för hon har varit där jag är och känt det jag känner. 

Man är stark mest hela tiden och kan ta sig an vilken utmaning som helst, men helt plötsligt blir vardagens mest enkla sysslor svårare än ens livs största och beundrade prestationer. Då betyder det mycket att ha någon som kan se labyrinten man själv har tappat bort sig i och lysa ett ljus på den där självkänslan som hamnat i ett totalt mörker. 

Jag är enormt tacksam över att Sofia vill vara denna person för mig. Att hon vill vara min mentor. Bara av att veta att hon finns där gör mig tryggare och starkare i att fortsätta denna utmanande upptäcktsfärd i konstant aprilväder som jag precis har påbörjat. 

/Mel


Läs mer om SMART-Mentor här!

446 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla