page css

Boka en tid för att förstå mer om din hjärna

En konsultation är ett första samtal för att ta redan på vad som skulle passa dig eller ditt barn bäst just nu. Du får bolla tankar om eventuell utredning, behandling, stöd eller mediciner med en erfaren läkare eller psykolog. Ni gör en första kartläggning av just dina/ditt barns behov och utmaningar för att ringa in hur vi går vidare tillsammans med oss eller någon annan vårdgivare. En konsultation är nästan alltid ett bra första steg för dig som vill ha mer information innan du bestämmer dig för riktningen framåt.

Hur går det till?

Ska jag förbereda mig inför konsultationen? Vad kommer samtalet handla om? Vad händer efteråt? Här beskriver vi kort hur en konsultation går till.

Innan din konsultation

Du börjar med att skicka in en vårdbegäran via ditt digitala vårdrum. Du kommer direkt till vårdrummet när du väljer “boka konsultation” på hemsidan. När du är inloggad fyller du i en kort beskrivning om dina/ditt barns centrala problemområden, vilken typ av vård du tänker dig och om du har andra pågående vårdkontakter.

Under din konsultation

Under konsultationen samlar vi in så mycket information om dig/ditt barn som möjligt och du får ställa de frågor du behöver svar på för att kunna bestämma riktningen framåt. För att vi inte ska missa något följer vi alltid en strukturerad mall där vi bland annat frågar om din aktuella och tidigare psykiska och kroppsliga hälsa, dina erfarenheter av mediciner och tidigare vårdkontakter. Sjävklart pratar vi även om dina förväntningar och förhoppningar framåt.

Efter din konsultation

Beroende på vad ni tillsammans har kommit fram till, kanske du/ditt barn bokas in för en utredning eller behandling. Det enda du behöver göra är att vänta på din första kallelse. Det kan ta några dagar och sedan får du din första tid. Du får då också information om den fortsatta processen, och ett gäng med formulär och skattningsskalor att fylla i så att din psykolog eller läkare är väl förberedd inför ditt första besök.

Känn ingen press! Du behöver inte förbereda dig på något speciellt sätt inför en konsultation. Men det brukar vara bra att tänka igenom vilken typ av hjälp du vill ha, vad du tycker har fungerat bra eller mindre bra tidigare och ha koll på vilka mediciner du använder. 

Mer om våra vårdtjänster

Har du gjort en utredning tidigare eller är allt det här med NPF nytt för dig? Vi finns för dig i alla faser av livet, oavsett om det är första gången du söker hjälp eller om du bara inte hittat rätt ännu.

Vi erbjuder ett brett utbud av vårdtjänster som alla syftar till att ge en effektiv, individanpassad och trygg vård. Vi är specialiserade på ADHD, ADD, autism och andra NPF-diagnoser men även på andra psykiska diagnoser som till exempel olika former av ångest och depression i alla åldrar. Vi erbjuder bland annat:

Neuropsykiatrisk utredning
Bred differentialdiagnostisk utredning
Läkemedelsbehandling
Arbetsterapi
Psykologisk behandling
Kroppslig hälsoundersökning
Grupputbildningar / samtalsgrupper
Utfärdande av intyg (till skola och myndigheter)

Lotta
Lotta